Green Origin - sustainable future | Air Liquide

Gör en insats för miljön med Air Liquides gas Green Origin

Som användare av Green Origin, klimatvänlig gas från Air Liquide, gör du en insats för en hållbar miljö på lång sikt och kan med gott samvete profilera ditt företag som miljömedvetet.

När du använder Green Origin medverkar du till att minska växthuseffekten, eftersom gasen tillverkas med energi från enbart vind och vatten, samtidigt som vi klimatkompenserar för våra CO2-utsläpp i samband med transporterna.

Vårt koncept Green Origin gäller flytande gaser oxygen, nitrogen, argon och koldioxid följer ISO 14021 och revideras av en tredje part.

Du som köper Green Origin får varje år en sammanfattning av hur ditt företag bidrar till ett bättre klimat med hjälp av Green Origin. Du får också ett valideringsintyg efter tredjepartsrevisionerna.

Kort om Green Origin

Air Liquide erbjuder, som första gasleverantör i Norden, möjligheten att köpa klimatsmart flytande gas i bulk och Green Origin Inside flaskor fyllda med klimatsmart gas.  Green Origin ger dig en klimatneutral gas, men eftersom vi anser att en produkt inte kan vara 100% miljövänlig nöjer vi oss med att kalla den klimatsmart. Idén bakom Green Origin är att vi vill bidra till att minska klimatpåverkan från flytande gaser oxygennitrogenargon och koldioxid i ett livscykelperspektiv. 

Vårt klimatsmarta koncept

När du köper gas av oss enligt konceptet Green Origin garanterar vi att 100% av energianvändningen för produktion, lagring och fyllning av gas sker med ursprungsmärkt el från vind- och/eller vattenkraft.
Koldioxidutsläpp från transporterna klimatkompenseras genom ett projekt som uppfyller kraven från Gold Standard Foundation (för energiprojekt) och Plan Vivo (för skogsprojekt). För flytande gas kompenserar vi för transporten från produktionsanläggningen till kunden. För gaser i gasflaskor kompenserar vi för transporten från produktionsanläggningen till våra fyllningsstationer.

Gör ett aktivt miljöval, bli Green Origin-kund! 

Förutom att du som kund bidrar till en långsiktigt hållbar utveckling kan du också stärka ditt företags varumärke genom att visa att du gör ett aktivt miljöval. Vi förser årligen dig som Green Origin-kund med ett underlag för att kunna kommunicera till dina kunder och investerare den klimatnytta som ditt företag har bidragit till genom Green Origin.

 

Vänta......