Gasemballage: Flaska
Storlek: 50L
Tryck: 200 bar
Innehåll: 10,90 m³
Köp syrgas (O2) av livsmedelskvalitet för att bevara färgen på färskt rött kött och öka jäsning (öl, vin)
Består av 100 % syrgas (O2). Aligal 2 E948-gaslösningen uppfyller livsmedelsföreskrifter och följande egenskaper.
Färskt kött och färsk fisk: biff, kalkon, nötkött, kebab, köttfärs, hamburgare, brochette, färsk hel röd fisk, tonfisk
Levande musslor och ostron. Färska eller skurna frukter och grönsaker ...
100 % syre kan användas för att öka jäsnings processerna för öl och vin.
Köp E941-syrgas i den mängd du behöver: från enstaka små gasflaskor och paket (15 cylindrar) upp till en lagringstank för flytande kväve som ger rätt flöde till en gasblandare eller direkt till din förpackningsmaskin.
Livsmedelsproducenter har känt till och fruktat en av sina största ”fiender” i många år: Luft innehåller enbart 21 % syre, vilket främjar utvecklingen av bakterier och mikrober och orsakar olika skador på livsmedel: förändring av färg, konsistens, smak och livslängd. För att undvika dessa effekter erbjuder Air Liquide en lösning: förpackning i en skyddad atmosfär (även kallad ”modifierad atmosfär packning” eller MAP).
Lösningen är att ersätta luften i förpackningen med en alternativ gas sammansättning som kan förlänga de organoleptiska egenskaperna, näringsvärdet och hållbarheten hos produkten.
Syre (O2) är därför nödvändigt i gassammansättningen för en längre hållbarhetstid hos färskt kött, grönsaker och skaldjursprodukter i en MAP-process.
Det betyder att vi köper Guarantees of Origin, ursprungsmärkt el från vind- och vattenkraft som motsvarar 100% av energianvändningen vid produktion av gasen och fyllning i flaskor. Koldioxidavtrycket från transporterna från produktionsanläggningen till våra fyllningsstationer kompenseras via klimatkompensationsprojekt som uppfyller kraven från Gold Standard Foundation (för energiprojekt) och eller Plan Vivo (för skogsprojekt).
Green Origin Inside programmet granskas årligen vid en tredjeparts revision, ett validation statement utfärdas och görs tillgängligt för alla kunder. Läs mer
Kontakta våra experter och få gratis råd angående användningen av syre i din livsmedelsproduktion.
Tryck |
200 bar |
Storlek |
50L |
Innehåll |
10,90 m³ |
Molekylvikt |
32 g/mol |
Relativ densitet, gas |
1,10 (luft=1) |
Anslutning |
W 21,8 x 1/14", utvändig höger, DIN 6 |
N° CAS |
7782-44-7 |
Andra komponenter (ppm-v) |
H2O (5 bar) ≤ 50 |
Ytterligare information |
Produkten uppfyller specifikationerna i E948 och HACCP |
Lukt |
Luktfri |
Färg |
färglös |
Personligt skydd: Undvik oxygenrik atmosfär (>21%).
Risker: Kan orsaka eller intensifiera eld; oxidationsmedel. Innehåller gas under tryck; kan explodera om den är uppvärmd.
Explosionsområde: oxidationsmedel
Transportinformation: Komprimerade gaser
Officiell transportbenämning: Oxygen, komprimerad
UN-nummer: 1072
ADR/RID: 2
Klassificeringskod: 1 O
Köp syrgas (O2) av livsmedelskvalitet för att bevara färgen på färskt rött kött och öka jäsning (öl, vin)